DOBICEMO.. DEVOJCICU ILI DECAKA?

Neznam kako tacno da pocnem, ali jako mi je bitna ova tema. Iskreno, vec sam par puta pocela da pisem i onda sam opet brisala tekst. Ali ajde da krenemo..

Svako od nas ima neki osecaj ili zelju da dobije ili musko ili zensko dete. Naravno se i desi da buduca mama i buduci tata nemaju isto misljenje.
Kad sam saznala za trudnocu odma sam krenula da pisem listu sta sve trebam za gender reveal party. Verovatno svi znate sta se radi na toj party ali najbitnije da se najblizi skupe i da se otkrije pol deteta.
Vremenom se to sve promenilo i vise nisam imala volju za tim - odustala sam.

Cesto sam gledala na instagram snimke gde buduci roditelji otkrivaju pol deteta i ponekad se videlo na licu da se nisu tako obradovali. Naravno svako je kratko u soku ali najbitnije je da se na kraju svako raduje.

U mom okruzenju pretezno svi misle da cu dobiti decaka i ponekad se toliko o tome pricalo da sam bas neki pritisak osetila zbog toga. Imala sam osecaj ko da se ocekiva da rodim musko dete.
A o ovim stvarima sam isto pocela da razmisljam: Da li ce voleti dete ako je zensko? sta ce biti ako je zensko? itd.
Stvarno me je to jako puno opteretilo, gde sam totalno zaboravila da se koncentrisem na bitne stvari.

Sta mi je isto jako puno smetalo su bile one price posle svadbe. Kad ti dodju da cestitaju za svadbu pa krenu da pricaju o detetu koje jos nije ni planirano. Komentar jedne baba iz naseg sela je bio: Joj cestitam vam deco. Ako bog da do godine da dobijete dete i da bude musko. Ono nase tipicno gde svi samo zele musku djecu a bez zenskog djeteta se nikad nebi mogla roditi dete. Razumete li sta mislim?
Uvek ta polemika oko pola a retko se brinu o bitnim stvarima.
Zamislite da nisam mogla ostati trudna kakve bi price bile. I isto da nije dovoljno da sam prirodna zatrudnela. Ipak ima hiljadu zena koji se muce da ostanu u drugom stanju. To je pravi problem, a ne sta ce dete biti. Hoce li biti decak ili devojcica.

Moj Dukica je sto se te teme tice jako hladan. Bukvalno ga nista nezanima. On mi svake put kaze da ignorisem jednostavno te price i da mislim samo na sebe. Ja sam vec malo drugacija i odma bi htela da se raspravljam sa takvim osobama.
Jos bi sto stvari mogla dodati ovde ali jos jedno me jako muci sto je kod nas u nasem kraju obicaj. Dete dobija ime od Babe ili Dida. Pretezno se radi o muskom detetu koje dobija ime po didu. Verovatno to jos mnogi praktikuju ali za mene je to totalna glupost. Rodis zbog sebe i coveka dete i dajes ime koje ti se nesvidja. A nemora ni da ti se nesvidja ime jednostavno hoces sam da izaberes sa svojim covekom ime za svoje dete a ne da ti drugi daju predlog za ime. Iskreno me nijedan predlog nezanima ipak gledam samo na nas. I isto bi svima tako preporucila. Gledaj te svoj interes i nemoj te da gledate na druge osobe. Ovako i onako ne vredi.

Uvek su svi hteli znati sta cu dobiti i kad god sam otisla kod doktora nisam planirala da pitam sta ce dete biti. Negde u decembru sam imala termin i bila sam rekla doktoru da nam kaze sta nosim. Neznam zasto ali nekako sam mislila da mora tako biti. Na kraju kad je doktor poceo malo da trazi nasa beba se tad tako lepo i slatko sakrila da nam doktor nista nije mogo reci. :) Vec tad sam znala da je beba na mojoj strani.

Da nebi previse duzila ovu temu. Htela sam vam reci da samo gledate sebe i ne ostale ljude. Sta god vi odlucite neka bude tako.
Zato smo mi odlucili da se iznenadimo tokom porodjaja. Znaci kad beba izadje tek tad da saznamo sta je.
Tako da vam za sad samo mogu reci da ce mo dobiti mali #bebi.

Kako se nosite vi sa ovom temom? Da li su vas vanjski uticaji malo poremetili? I jeste li ikada bili razočarani polom deteta?

xoxo, Zeki ♥

THATBLOGTHING-YU-01.JPG
THATBLOGTHING-YU-02